Wednesday, January 30, 2013

Saat Cincin Disarung

Assalamualaikum wbt,

kalau ikot hati, takmau citer. tapi, kena citer jugak sebab blog ini kan part of my story .hehe. kenangan dihari tua.actually, baru -baru ini, keluarga sidia telah datang kerumah.ngee!.. mau tak cuak aku, rasa macam nak lari aje.

2 ,3 hari sebelum sidia datang aku dah cakap:

"kalau nanti awak datang, saya lari kat pintu belakang..malu...T.T"
"jangan nak ngada. dah lama saya tunggu awak tau.."


Alhamdullilah. segala berjalan dengan lancar. saat paling terharu bila dia sendiri make confession kat depan umi dan yang lain..huhu..katanya:

" sebelum syafa masuk praktikal, baik ditanda (booking) sekarang, sebelum ada orang lain datang. saya bimbang jugak kotlah ada orang lain berkenan"

huhu.. rasa terharuuuu. rasa tak sangka wujud lagi lelaki macam tuh.heh?hihihi..lepas itu, mak dia keluarkan cincin. saat paling lawak bila, pihak lelaki bawak 3 saiz cincin.. sebab tak tahu saiz jari aku. dan alhamdullilah, ada yang muat =)

masa nak masukkan cincin tuh, bakal mak mentua selawat dan lafaz bismillah.. pastu salam peluk cium.. ehh! seriously, aku terharu. tapi, air mata tak kuar. saje, segan.hihi.. alhamdullilah!  =)



 majlis ini hanya kecil- kecilan. maaf andai ada yang tak dijemput.
insyallah!.kenduri nanti akan dijemput.=)
Mohon doa kalian..


Terima kasih  bakal Mak kerana melahirkan insan sesoleh dia.=)

Sampai saat ini, tika ini, aku masih tak percaya aku dah jadi tunang orang.eh?
Esok-esok bila dah nikah pun mesti lagi tak percaya kan? eh!

Allah Permudahkanlah perjalanan urusan kami untuk membina baitul muslim ini..
Aku mohon redha-Mu.
Hanya pada-Mu aku berharap.
 


-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

8 comments:

||Sis aLeaSaRa|| said...

alhamdulillah sejuk hati akk bc entri ni,di saat rkn sebaya adik yg bertunang dh mcm org kawin(^^),tp adik n fmly kekal dgn kesederhanaan.

insya Allah smga jdh adik dan si dia hga ke akhir hayat.byk2 kan solat n jgn pts doa ye sbb zmn skrg dugaan psgn bertunang x mcm dulu,jg diri kuatkan iman ^*

pink.plate.liyana said...

tahniah dear..smoga kuat untuk dugaan bertunang..smoga sglnya dpermudahkan ya =)

ummiLIN said...

congrats syafa... jaga diri baik2. dugaan bertunang kdg2 tak kita jangka. jagalah hubungan yg ada dgn sebaik2nya. ingat, walau ke mana pun Syafa pergi, Allah tetap memerhati...

:: Shikin Dalib :: said...

syafa!!!!!!!!! tahniah! alhamdulillah..akhirnye..hehehe..cepat2 nikah syafa..hehehe

نورعيم said...

eh akak dah tunang? bilaaaa? asal taktahu pun ni :(

dgn org yg sama ke kak?

andakse7en said...

Assalamualaikum,
Tahniah syafa.
nanti kenduri jangan lupa ya.

Izyan Hamizi said...

blogwalking tersinggah sini, tahniah! moga berkekalan insyaAllah hingga ke alam perkahwinan. moga Allah berkati hubungan kalian :)

si penglipur lara said...

syafa!!tunang doh kawan aku sorang nim..
moga Allah merahmati kalian,moga kekal ke akhir..amin..
p/s::nanti kenduri,jgn lupa jemput neh..tahniah sayang!