Monday, November 22, 2010

sukacita dimaklumkan!..bila aku dapat call Dr.Nazlida

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Perhatian kepada semua pelajar (Program Pemasaran)

Sukacita dimaklumkan bahawa UUM COB dan CIAC sedang menawarkan program ijazah berkembar UUM dan University Colimar Mexico. Butiran lanjut berkenaan program ijazah ini seperti di lampiran:(kena attach)

Oh!pada awalnya ini yang aku berminat nak g selepas baca emel nie,awal okt lalu..
selepas melihat syarat2..seperti mungkin aku berpeluang..tapi,aku wat xtau aje..

xsangka Dr.Nazlida yang uruskan pasal hal nie..kol umah aku semalam..sebab dia kol aku xdapat,kan aku off hpon semalam.maklumlah tengah exam law pagi semalam.Dr. call umah aku..& aku telah dimaklumkan semalam oleh akak aku..nasib baik Dr tinggal no hpon.aku pon call tadi..

rupanya,dia kata memang nak contact orang-orang yang layak.dan dia kata dah ada senarai nama pelajar2 yang mempunyai CGPA mengikut syarat yang dikehendaki.dan aku antaranya..oh!terharu nie.

dr kata,suh aku wat curiculum detail & resume dan emel kat dia secepat mungkin!..maybe esok kot..sebab pagi esok aku exam..nak fokus lagi..

padahal otak aku dah berangan jauh!!.harapan aku andai ini memang rezeki aku ada disana..insyallah aku akan pergi!..

dah search daa pasal university Colimar..tengok laman web pon bahasa mexico!haha..nasib baik ley in english!..haha

selepas pikir antara dalam emel tuh cakap macam nie:


Membuka permohonan untuk program Ijazah berkembar UUM dan University Colimar Mexico.

- Pelajar berpeluang menyambung pengajian di University of Colimar Mexixo selama setahun (2 semester). Mengambil subjek-subjek yang telah disenarai pendekkan di University of Colimar. Urusan penginapan, visa dan perkara-perkara pentadbiran akan diuruskan oleh UUM dan University of Colimar.

Antara kelebihan utama program ini ialah:

a. Mendapat ijazah daripada dua buah universiti-UUM dan University of Colimar Mexico

b. Mendapat pengalaman belajar di luar negara

c. Mendapat peluang mempelajari budaya baru




permudahkanlah segala urusan aku..amin!..


walaupun umi aku dah macam2 pesan kat aku nanti..sampai lama borak ngan umi tadi..umi pon macam on aje..peluang datang sekali aje dalam idop nie..xkan nak tolak..& aku akan try antar resume dulu..


oh!..saya mungkin akan tinggalkan uum untuk 1 tahun..


hmm..sedih ase ..sebab kalu jadik g..mungkin Januari nanti..xlama daa..:(~tu pon kalu dapat..haha)


nojie,rumate saya dah sedih..nojie kata nanti dia nak aktif la ber Fb nak cntact ngan aku nanti..sedih..hmm.aku pon lagi la sedih..zakwan lak masa aku call tadi,dia dah pesan suh wat Skype,..haha!..dia pon pesan yang dia akan rindukan aku....dia nak ikot aku g,tapi,kos dia xda lak wat gini..dia suh aku pakai broadband..haha..



sekian..doakan saya antar resume nanti,dapat lepas interview and test tuh nanti(speaking,listening,writing)..dan saya dapat rezeki kesana..Amin.:)


P/s:dah survey2 sal Mexico..haha..rupanya waktu Mexico kurang 2 jam dari kita..!itu aje..






-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

5 comments:

Najmah A. M said...

wah! bertuahnya badan~ insyaAllah, ada rezeki dapatlah tengok negara orang~ XD akak doakan syafa dapat. bukan senang dapat peluang macam ni. kan? :)


ps: kebetulan. akak baru search uni untuk sambung masters. aim area uk. tapi lambat lagilah. doakan akak pun berjaya ke sanalah~ amin! :) nanti update akak keputusan ye. ;)

adikfarid said...

semoga berjaya bob..beb doakn bob berjaya g...peluang dtg hanya sekali...do ur best k..

p/s~ kt cni ade tomyam..kat mexico ad?? haha~

syAfA said...

kak,
oh!..okei..kita same2 doakan k..
betol pe akak ckp..tu kan peluang..
syafa harap akak pon dapat smbung master kat Uk k.;)

syAfA said...

beb:

ala tau,beb mmg mak halau bob la tuh T_T..

xpe..nanti kat sane bob masak sndiri..:))

Anonymous said...

tumpang lalu..nk betolkan..mexico lambat 22 jam dari msia..