Friday, January 6, 2012

saya nak dia secara halal





Assalamualaikum,
semenjak melangkah kealam 22 tahun ini,semakin ada aje yang bertanya tentang pakwe.nak-nak baru aje tadi kat masjid petang tadi usai solat asar.seorang sahabat bernama Zue yang bertanya:

zue:syafa,u takda pakwe?
aku:takda.
zue:heyyy.kenapa takde,semua orang nak punya pasangan tau.
aku:ohh!memang saya teringin pun.tapi,saya nak dia secara halal.
zue:wow!hebatnya kamu!
aku:itu lagi baik,dari saya dan pasangan saya dihanyut dosa.
zue:so,sekarang ini?
aku:baik i belajar mencintai Allah terlebih dahulu.biar saya kenal Maha Pencipta dulu melebihi apa dalam dunia ini.itu saya nak buat masa sekarang.



ye,aku taknak cinta yang tidak pasti!..
cinta manusia yang sebelum nikah banyak dosanya..
maafkan aku.



aku nak jatuh cinta kepada kamu secara halal aje.=)
tipulah kalau kat hati aku tak berminat dengan seseorang..eceh!.
bagitau Allah aje,Dia Maha Mendengar.=)



ha,sape ea?eh!

apakah?
u tempat belajar la.ingat ye matlamat masuk u nak ape.nak belajar kan?
tapi,tetibe kalau jodoh dah satu U.nak wat camane?
terima jelah,asalkan dah habis belajar,dapat dekan ke lagi best3!!~
kalau jodoh tak satu U,mesti kat tempat kerja ke nanti,takpun dengan jiran sebelah rumah..ehhh!haha~

okei la..byee.doakan untuk next paper saya 8 Januari 2012 ini..


-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

4 comments:

reenapple said...

Insyaallah...

Noraim said...

Akak, semestinya kita sama lah. org selalu tanya soalan mcm tuh. situasi kita lebih kurang. huhu. takut sgt nak mencintai org yg xde hubungan yg sah :(

Noraim said...

mintak izin share entry neh :)

Finaz Jaafar said...

sangat suka entry ni..betul betull..pentingnye utk kite mncintai org secara halal..tapi,,,hmmmm