Wednesday, July 6, 2011

Guadalajara-Mexico City-Amsterdam-Malaysia-Terengganu.| saya sudah di Malaysia..

Mr.Gerardo tolong bawakkan luggage aku masa ke airport Guadalajara.hihi..berat sangat taw!
sebab aku rajen skang,aku nak update gambar tertunggak sekian lama.sebenarnya,aku dah seminggu kat Malaysia.HAHA!..selamat sudah aku tiba pada 25 Jun 2011 di KLIA..hehe.so,skang story mori gambar perjalanan aku ke Malaysia.dengan banyak transit!huhu.memenatkan,totally 35 jam termasuk transit.tapi,best jugak boleh singgah Amsterdam..hehe


 ini toilet kat airport Guadalajara..hoho..sangat menyakitkan hati sebab kena guna tisu!..dush~~haha


                                          sabar menanti..haha..sebab masa ni tunggu flight ke Mexico City


 lukisan yang dijual di airport sini


 muka bosan je naim dengan Mass..haha


alhamdullilah jumpa jugak orang islam,ini masa kat Airport Mexico City..aku sangat teruja dengan perjumpaan tidak disangka-sangka ini..huhu..yela,selama ini kitaorang bertiga je yang islam di Colima..huhu.nama mereka Shakir,abdul aziz dan Hanan.


 ini masa kat Airport Amsterdam


 peta tentang airport ni kot!haha


 mass dan naim check jadual untuk ke Malaysia pulak..takot-takot delay ke.


 ha,ini bekalan nasi goreng yang dimasak oleh Mass..hihi
Mass amek curi-curi gambar aku tengah mesej dengan kakak aku..aihhh!setiap transit aku akan report ke keluarga aku..takmau bagi risau..hehe


 ini masa dalam flight Aeromexico untuk ke Amsterdam..hehe..lepas amsterdam baru ke Malaysia..hehe


ehhh!!ada TV dalam flight..haha..haah,memang pun..dulu,aku jakun jugak masa mula-mula naik bulan Januari hari tuh.lama-lama lali dah...siap boleh tengok movie,tengok macam-macam,main game pun boleh..hehe

antara makanan dalam flight..aku xmakan la ayam tuh..ragu-ragu dengan cara sembelihannya..makan buah dan sayur je..hehe


 ha,yang ini aku makan sket je.sebab tengah ngantok..asyik-asyik makanan je diorang bagi..ehh!!haha

masa kat airport Amsterdam la..seronok nie..hihi


akhirnya,25 Jun 2011..aku sampailah ke Malaysia..di KLIA..thanks to Zakwan sebab sudi datang..ngeee!!..susah-susah je datang..eh!!haha..muka aku teruk giler kot.sebab penat naik turun udara..haha..tak sempat nak touch-up sket..muahahaha~~ha,sebenarnya,bagasi aku berat giler 29.4 Kg...euwww~~lebih muatan...nasib x perlu kena bayar..limit sampai 25 kg je..haha..besar kan luggage aku tu?haha...mak sedara aku bagi hadiah taw..haha..

okei la..itu aje kot!...artikel berita untuk dihantar ke akhbar tempatan telah dihantar tadi,dengan bantuan adik dan sepupu aku.dan ditapis oleh Mass Idayu.hehe..tak sabarnya nak keluar akhbar Malaysia pulak..hehe!!


ha,ini keratan akhbar Colima,Mexico yang keluar berita tentang aku bentang tentang Malaysia kat entry SINI.
sekian sahaja..selepas ini akan kembali bercerita mengenai kehidupan aku di Malaysia la pulak..euwww~~sekian..dan thanks sudi baca..=)




-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

2 comments:

CT NoArIzAh ArIs said...

BRAPA JAM..???
35..!!!

aYOYO... tergeliat pinggang dgn kaki akk dik klau jadi kamu smpai malaysia dh tak upa org lagi agaknya..huhu!!

Syukurlah dh selamat sampai kat sini.. brapa lama cuti leh le mkn budu dgn kepok lekor puas2 erkk..hehe!!

syAfA said...

ye kak.termasuk transit 35 jam la.HAHA..

nasib la kaki nie bertahan lagi taw..hehe

ye,tgh qadar budu ngn tempoyak la nie.haha