datin Faridah turut same turun padang..=) |
salam!!cerita ini cerita tertunggak!..hoho.act,minggu lepas aku join kelas masakan..bayaran rm20 untuk 3 hari.tak mahal pown!!eh,.hehe.sebab umi yang bayarkan..haha.thanks!..dalam kelas ini.aku yang termuda taw..huhu.yang lain semuanya makcik-makcik..okei pe!..sebenarnya hari pertama aku xley datang,ada hal,so,umi yang pergi hari first dan hari kedua dan ketiga.aku yang pergi..dapat sijil taw..muahahaha!..so,aku dapatla ilmu cara memasak nasi kasturi dan nasi telur.umi pulak belajar buat nasi beriyani lapis pada hari ganti aku.best jugak kelas ini.dapatla kembangkan ilmu memasak menda yang advance-advance!
gambar tak tersusun!..sori la,asalkan upload ye..hehe..ini acar rampai..
ini masa wat puding 1 malaysia..hoho
Hajjah Zainab selaku tenaga pengajar pada hari tersebut.
ini masa buat nasi kasturi
nasi kasturi sudah siap!
ini masa buat acar sengkuang
masa ayak telur untuk digoreng.ini juga antara bahan yang diperlukan dalam nasi telur
ayam kuzi sudah siap untuk dimakan bersama nasi telur
bahan yang telah dihiris dan dijemur bersama serbuk kunyit sebelum siap untuk membuat acar rampai
nasi dikukus terlebih dahulu sebelum digaulkan bersama bahan-bahan yang disebutkan diatas tadi sebelum menjadi nasi telur.
ini la ketika proses mengaulkan semua bahan ikan kering,udang kering,hati ayam yang dipotong dadu tadi.okei!!..settle update..walaupun gambar tak tersusun!..tak larat nak salin resepi taip kat sini..haha~
No comments:
Post a Comment