Sunday, March 18, 2012

Mini Library..

assalamualaikum wbt,
Alhamdullilah,akhirnya penantian berakhir.hehe.suruh kakak aku order,post selamat sampai ke UUM ini.ini juga merupakan buku yang memang aku nak miliki.sejak aku tertengok masa pergi rumah Haziqah.(tapi itu ayah dia punya.hehe).so,skang.dah jadik milik saya..=) boleh baca-baca tambah ilmu agama..=)


masa bukak bungkusan tadi,ada dapat buku ini sekali.ha,bagus jugak!..bermanfaat la jugak untuk aku checklist solat samaada solat awal ke tak,ataupun  solat jemaah ke atau bersendirian.*muhasabah!=)


 ini aku before bukak sem baru ini.yang paling best buku yang tengah itu ,"KITA TENGGELAM DALAM NAFSU".banyak membuka mata hati aku..huhu~


inilah koleksi buku yang aku ada kat bilik skang,macam rak library pun ada.kat sini,part ini khas untuk buku agama aje.koleksi buku ini termasuk yang aku pinjam dari kawan-kawan aku jugak dan library uum. aku suka baca buku agama sebelum tidur.hehe~tambah input selepas penat wat esaimen semua..~ecece!=P


ini koleksi yang aku ambil dari kakak-kakak aku masa cuti sem baru ini.wat masuk bilik susun kat tepi katil.boleh baca-baca..(apesal aku rasa macam ulat buku aje ini?haha!) entah,sebab bosan kot masa cuti..ngrrr~

 

so,next koleksi,aku ingin memiliki koleksi tafsir ini.setakat ini,ada aku pinjam kat library uum,tapi ada jumpa jilid 9.itupun jenis lama punya.nak beli semua ini mahal kot,dekat RM 1000.tak mampu lah saya.agak-agak nak buat barang hantaran tafsir ini boleh tak??Plizzzz~eh!!=P

nota aku:
membaca buku-buku agama dapat membuatkan ilmu agama dapat kita dalami lagi.insyallah! disamping dapat memotivasikan diri dan juga rakan sekeliling.insyallah!.. 


"Jika kamu letakkan hatimu di akhirat pasti kamu akan bahagia di dunia dalam redha-Nya. Tetapi jika kamu letakkan jiwamu hanya pada dunia, maka kamu akan merasai pahit-maungnya hati yang tidak berkesudahan."

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

3 comments:

budakcomey said...

salam, kamu....
hmmm, sukenyer....
no wonder la tggu lame2, sume tukar baru kut, huhuuu..:))

Layyinul Harir said...

hehe..cepatnya u komen..haha~

yelah,mood baru.haha~

tq x jemu visit.=)

Noraim said...

salam kak.

suka buku yg kedua tu! suka baca sbb tahu byk benda yg tak tahu selama ni. huhu.

ps. kak, buang kak verify kod kat bwh ni. ssh nak komen.