Sunday, July 1, 2012

#Holiday 1



Assalamualaikum wbt,

Pertama sekali bersyukur pada Allah kerana memberi peluang kepada aku untuk menjejaki kaki ke Kuala Lumpur lagi.entah mengapa aku rasa teringatkan seseorang aje..*lap hingussss...oh! takda lah sampai macam tuh sekali..cuma meluahkan.eh!..hihi~
kitaorang gerak tengahari sampai KL dari UUM..dekat Maghrib jugaklah..bila sampainya,baru perasan yang KL ini jerebu..huhu~dugaan..tak mengapa..sampai rumah kak syima..seronoknya! keluarga yang sangat baik dan meriah..aku pun tumpang bahagia.
okey,okey. masuk point, pada 29 Jun baru ini.hari Jumaat..aku bersama Ros ikot kak syima (my senior) pulang kerumah.sebab kesian dia,drive sorang-sorang balik KL..hihi.


then,pagi tadi 30 Jun.kerumah Fatihah dekat Setapak.ohh!..takdalah jauh sangat dari Gombak ini..dekat Flat Kolam Air Panas aje..then,teruja jugak la Fatihah! sebab menerima kunjungan dari senior mereka..hehe.. banyaknya ibu dia masak tapi yang paling besttttt Ketam Masak Lemak Cili Padi..haha..sunguh-sungguh aku makan..haha..siap tanya resepi lagi!hihi.
lepas tuh,ajak Fatihah jalan-jalan jap,ajak adik dia sekali..wahh! layan gambar bawah:




namanya Jijah
kami makan -makan aiskrim..~hehe.

Fatihah,Ros dan Kak Syima

ape entah aiskrim ini nama.tapi-ala-ala Tutti Frutti jugakk.oh! yang ini Kak Syima belanja..

RM 24 untuk 3 bekas nie..dia timbang-timbang~.


ini Jijah! adik Fatihah..tetibe aku rasa macam comel sangat adik dia ini..hehe..~aku lupa la tempat ini nama apa,tapi dekat ajelah dengan rumah Fatihah.


gambar ini masa kat Tasik Titiwangsa..Kak Syima yang belakang tuh.nampak tak? hehe..


wahhh! macam keluarga bahagia aje..hehe~

Rosilawati dan Syafawati..=)

haaaa..inilah Ros,kami satu kos..hehe..dia yang ajak-ajak aku pergi sekali..aku pun terpengaruh lah..ehh! lagipun,ummi dah bagi keizinan..hehe..kami berdua banyak plan nak jalan lagi esok..haha~saje nak ambil angin kat sini..sebab sebelum ini datang KL mesti sebab ada urusan aje..so,kali ini apa salahnya mengisi masa lapang mengenal bumi Allah..=)

Lepas settle jalan-jalan,singgah lagi rumah Fatihah..Ibunya masak lagi..ngrr...banyaknya masak untuk kami..hehe..Ibunya masakkan Kueytiow Goreng dan Cucur Bawang..sedap!!=) *semua makanan bagi aku sedap..haha.then,balik rumah sampai lah rumah..tetibe kak syima kata,mak Ngah ada masa rendang ayam..hihi.so,ngappp lagi...=).

nota aku:
tetibe rasa tak sihat..T__T



-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

4 comments:

reenapple said...

ice cream.. ngeee.. =D

sabihatul shahira said...

wah,syafa..makin ceria mu lening.alhamdulillah..keep it touch!hehe

Layyinul Harir said...

reenapple:
masa makan saya teringatkan awak tau..hehe


bihah:
aku memang sentiasa ceria..haha..
ya! hopefully,kita akan ketemu lagi tau.

Layyinul Harir said...

reenapple:
masa makan saya teringatkan awak tau..hehe


bihah:
aku memang sentiasa ceria..haha..
ya! hopefully,kita akan ketemu lagi tau.