Tuesday, July 24, 2012

Tenanglah Kau Disana.


Assalamualaikum wbt,


Tenanglah kau disana wahai temanku. sungguh! aku masih terkejut atas berita kematianmu wahai teman.

5 September 1989- 23 Julai 2012



Dulu aku suruh arwah diam,sebab dia banyak sangat cakap.aku kenal arwah ketika program di Kemboja bulan November lalu, dia suka sakat aku.haha.tapi,masa tuh aku geram sangat kat dia.asyik-asyik kenakan aku.but sekarang dia dah pergi, ya pergi buat selama-lamanya..(T_T)

Arwah terlibat kemalangan pada 21 Julai 2012, sejurus selesai urusan pengebumian arwah ibunya. dan 2 hari selepas itu pada 23 Julai 2012,arwah pula pergi menyusul.kalau tak silap sumber yang aku dengar, kecederaan dikepalanya yang teruk menyebabkan dia meninggal.tapi,takpelah.dah ajal kan?.dari Allah kita datang,kepada-Nya jualah kita kembali.


Program pertama dan terakhir aku dan arwah Hafeet (baju hijau). kenangan itu tetap ada..
sekian..



-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

4 comments:

aReLaN said...

al-fatihah. moga damai rohnya di sana.amin...

Teman Setia Ketenangan said...

al-fatihah...anis faham syafa..anis pon ada menulis di blog anis..ttg sahabat uum jugak yg pergi awal thun ni..bulan januari...pagi 2 sempat pinjam kereta dgn arwah (khairi anas)..ptg dia dh tiada..terasa sgt kehilangan..arwah seorg teman yg baik...lawak ...walaupun xkenal rapat sgt tapi pemergiaannya sgt terasa...alhamdulillah...sempat time 2 kami semua sempat menghantar jenazah hingga ke kuburan...pemergian yg amat dirasai..rakan seperjuangan di dlm kelab perkim...hingga kini masih teringat..semoga arwah ditempatkan di kalangan para solihin..al fatihah juga buat arwah hafeet...

Noraim said...

al-fatihah. dia pergi selepas ibu pergi. hmm. kuasa Allah.

selamat berpuasa kak :)

kuchaii said...

saya duduk di Blok C dan saya selalu nampak arwah sebelum ini . Dia kawan kepada kawan saya tetapi kami tidak pernah bertegur , hanya senyuman pengganti suara. Ya Allah, kau tempatkanlah arwah bersama kekasihmu, luaskanlah kuburnya dan berilah dia rahmat-Mu . Al-Fatihah . -kuchaii-