Monday, July 30, 2012

#Menu Berbuka 1


Assalamualaikum wbt,

gambar ini paling atas..hehe

takpe ke nak cerita kenangan berbuka puasa pada 27 Julai 2012? eh!.boleh la erk,entry personal kali ini..haha..alhamdullilah,ketika hari ketujuh kita berpuasa,aku dan kawan-kawan kat UUM ini, pergi ke Kuala Perlis untuk berbuka puasa..so,kami decide untuk makan kat Restoran LizaMat..Fyi,ini kali kedua aku pergi kesini..so, apa lagi. mula-mula pergi tempah makan dulu.then,drive pergi snap picture tepi laut sementara tunggu azan.pastu,solat kat Masjid AL-Husain.


so,memang dah spare kurma siap-siap (nida yang bawak),sebab nanti kalau tak solat dulu,konpem lewat Maghrib nanti..kebetulan pulak,kat masjid ini ada majlis berbuka puasa. pastuuu kan,pakcik-makcik masjid ini ajak kami berbuka kat sini sekali..haha.disebabkan makanan dah order kat sana.kami still raikan jemputan diorang dengan makan bubur lambok dan karipap (semangkuk dan kongsi) untuk alas perut dulu..hihi.


then, lepas solat semua dalam pukul 8pm,kitaorang patah balik ke Restoran Lizamat,Kuala Perlis..okeyyy sangat makanan kat sana..siap bagi pakej, 3 jenih kuih+ kurma untuk buka puasa.haa, makanan kitaorang order ikan 3 rasa, sotong celup tepung,kerang,tomyam,kailan ikan masin..hihi.semuanya kami berlima dapat habiskan..yeayy! syukur atas nikmat Allah beri.



kat sini angin kuat-kuat bertiup..perghhhh!=_=..rasa macam nak terbang-terbang aje..eh!!=)

thanks kawan-kawan.=)



-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

3 comments:

Nieza said...

assalam, bestnyer tgk juadah berbuka yg menyelerakan tu:)

dyabunga said...

mesti meriahkan berbuka kt masjid..hihi

mummy n cakes said...

salam dik, akak balas kunjungan kehormat plk kat sini...sedapnya sotong celup tepung, teringat pulak kt kg halaman, t'ganu...akak follow sini yer..