Tuesday, July 3, 2012

#Holiday 3



Assalamualaikum wbt,
semalam 2 Jun, dalam pukul 10 malam,aku dan keluarga abang Rosilawati pergi ke I-City..hihi.oh! sebelum terlupa,kat sini ramai sangat kanak-kanak. i like..aku suruh diorang panggil aku,Aunty Syasya..ekeke~ sukee sangat! sebab diorang sangat baik. 9 orang anak saudara kat sini..

so,alang-alang menumpang rumah orang.so,aku decide,biar aku aje yang masak tengahari.lagipun,akak ipar Ros berkerja. ya! Alhamdullilah jugak,budak-budak ini suka aje apa aku masak.haaaa,layan la gambar dibawah..


yang ini aku bersama Amiza ,Ros,Qila..^__^


yang ini bersama Ain,Arif dan Amar.yang Ain tuh pun dah jadik macam rapat pulak dengan aku..hihi..sebab selepas solat Maghrib, Ain dan Amiza suruh aku ajarkan mengaji dan iqra'...(kebiasaannya Ummi nya yang ajar). pastu,Ain dan Amiza suruh bagi tazkirah lagi. haa, setiap malam,aku tidur dengan Ain  dan Amiza lahh..hehee~satu malam Ain ini tanya aku:

Ain: Aunty Syasya, nanti dah besar nak kerja ape?

haha.aku tergelak jugak dengar soalannya.tapi,aku layankan aje.bukankah aku dah cukup besar?hehe.

aku: kenapa ain tanya?
Ain: Ain rasa,Aunty Syasya boleh jadik ustazah tau.sesuai aje..

eh? maybe kot,aku akan jadik ustazah marketing akan datang..@_@



haaaa..ini lah keluarga besar abang kepada Rosilawati..huhu..kan aku dah kata ramai.tapi,apapun,aku suka sangat dengan anak-anak kecil  ini.~


haaaa..pastu kan,kitaorang naik Outdoor Rides ini..bayar Rm5..tapi, abang Ros yang belanja..hehe..thanx!!. lepas pusing-pusing,rasa hanyutt aje..haha..mula-mula jerit jugak,lepas tuh, wat cool aje lahh.haha.aku rasa seronok jugak datang sini.tapi penat aje..hihi~

nota aku:
bila tengok adik beradik 9 orang ini,mengingatkan aku kenangan waktu aku dan adik beradik aku 8 orang yang lain..haha..entahlah,mungkin ummi aku sepening macam aku rasa..haha..macam-macam kerenah,tapi aku tak penat pun layan si kecil disini.. esok nak balik Terengganu laa kot!!..=)



-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

1 comment:

Noraim said...

amboiiiiiiiiiiiiiiiii.

berjalan tak ajak pun! heee.