Friday, October 12, 2012

Jangan menunggu.

assalamualaikum wbt,

aku nak menyesal pun tak boleh.sebab already happened!..huhu. bak kata farhan, benda dah jadik,so learn from mistake.okey! noted!=D.actually, minoriti dah tau aku pergi jumpa siapa hari isnin baru nie kan?huhu..i met my ex-BF!..how can u imagine it. almost 3 years aku dah tak jumpa dia, sehinggalah aku terjumpa dia kat depan DMAS.

DMAS jadik saksi.eh!!=P
okey!..sepatutnya, aku tak perlu pergi.tapi, atas dasar aku appreciate dia datang dari jauh kan.so,aku ajak kawan-kawan aku teman.semuanya berubah, dia makin tak hensem,makin gemok, makin gelap.eh!..haha.

so, itu tak menjadik masalah pada aku,sebab hati dah takde kan kat dia..huhuhuhu...yang menjadik masalah bila dia bisikkan sesuatu:

" nanti konvo awak tahun depan,saya datang yeee"

"haaaaaa? jangan datang, tak perlu datang, buat ape?"

"suka hati saya lah"

"jangan datang!!"

benda ini memalukan aku, dahla depan kawan aku.huhu.sebab aku tengok dia makin gemokk, aku tanya la dia

"dah kawen eh?"

"mana ada,saya masih tunggu awak!"

"jangan tunggu saya lah"

"kenapa?"

"saya kata jangan tunggu, jangan tunggu lah"

"suka hati sayalah nak tunggu awak pun"

"saya takut awak kecewa"

"kenapa"

"takda apa"

sekali lagi aku malu sangat.kawan-kawan aku dah pandang lain macam..T__T..sehinggalah selepas itu, dia mahu pulang.dia beritahu sesuatu.

"nanti balik tak raya haji?

"balik"

"saya datang rumah eh?"

"tak payah!"

"suka hati sayalah"

"lantaklah" 

sambil tanganku menolak dan lantas menutup pintu keretanya.perasaan masa itu bercampur dengan marah pun ada, entah!..rasa kesian pun ada..aihh!heee~then, aku dan kawan aku beransur untuk ke library..tiba-tiba, handphone aku berbunyi mesej.

"jalan molek ye "

amboiiiiiiiiiiiiiiii!!..lagi aku geram.

doakan yang terbaik untuk saya.=D

okey, disitu letaknya kesilapan dalam hidup aku. sepatutnya,aku tak perlu jumpa dia kan? tapi,takpelah,benda dah jadik.huhu.yang pasti, hati aku takkan ada untuk dia lagi. moga dia bahagia, moga dia akan menemui seseorang  yang lagi baik untuk hidupnya.

dia sanggup terima aku, tapi aku tak sanggup terima dia.

aku bukan mencari yang SEMPURNA,tapi sebab aku merasakan tiada keserasian antara aku dan dia. can u  understand me? huhu.. ada orang kita selesa bersamanya,ada orang tak.so,aku ingatkan diri aku ini, andai boleh memilih, pilihlah lelaki yang baik akhlaknya, yang baik pekertinya, yang baik agamanya, yang lembut percakapannya.

Allah! Tunjukilah hati aku pada sidia yang kau takdirkan untukku.=D

nota aku:
ini bukan entry nak feelling ke hape, ini perkongsian dari hati.=)




-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

5 comments:

Elyse Lavender said...

takde sape tau perancangan Allah..yg pasti ape yg dirancangNya adalah yg trbaik =D

miss zizie said...

kan dah cakapppppp!!!!

reenapple said...

saya gelak baca ini. Haha. Harap awak jumpa yang menyenangkan awak. =)

#Normallah bila hati dah tiada kat dia, dia buat macam mana sekali pun, kita tak akan lagi suka kat dia. Sebab itu selalu ada ex. =___=

Noraim said...

tahu perasaan akak bila jumpa ex-bf tu.

snf said...

siyes terharu baca.kdg2 kita pinta ex kita datang.sekadar nak berborak dan bersembang. percaturan Allah itu ada baiknya.pasti ada hikmah.semoga yang terbaik untuk anda juga:-)