Saturday, November 12, 2011

Program Qurban dan Bakti Siswa di Kemboja 5-9 November 2011 (part 6)


 assalamualaikum.okei.continue next story,yang tentang heliza itu aku hold dulu ea.sebab kenala ikot step..hehe.so,petang 7 November,kitaorang decide nak naik tuk-tuk.best jugak.walaupun rase bahaya aje kan naik menda ini.haha.tapi,seronok sangat.tapi,ada part aku takley lupa mase tuk-tuk ini terlebih muatan sampai takleh gerak mase lalu kat jalan yang berlumpur tuh.
so,ada orang kena turun untuk tolak tuk-tuk ini..haha~=P
kitaorang kan ramai so kenala sewa 2 tuk-tuk.untuk kepasar then pergi ke jambatan sungai mekong.
bak kate aku "kualirkan cinta sungai mekong".
tak suke gambar kat sini,sebab aku pakai tak cun.seluar trek aje.orang lain sume cun aje..eh!!=P
pun boleh ea macamnie..=)
muka jalil paling menawan..(tetibe asyik Jalil aje ni?haha~
sebenarnya,kat sini jugak ilham aku datang taw.sebab nak buang segala kekusutan dijiwa ini.
alhamdullilah ketenangan kudapat disini.aku yakin "everything happen have a reason"

 Cinta Sungai Mekong(soundtrack hatiku milikmu nera-af9)..

aliran itu makin deras lajunya,
membawa hanyut cinta kita,
kulepaskan kenangan kita,
segala kemanisan jua kulepaskan,
segala kepahitan jua kulepaskan,


biarkan...
biarkan..
ia semua pergi,
lenyap dari hatiku,
lenyap dari fikiranku,
biar tiada duka antara kita,
biar tiada lagi tangisan ini,

izinkan aku mengisi kekosongan jiwa lara ini,
dengan cinta baru,
ditempat baru...
disini.....
cintaku kembali pada-Mu,
terima kasih Tuhan..
Cinta Sungai Mekong.

nukilan syafa,
jam 21.28(waktu kemboja)
7 November 2011..

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

1 comment:

cik ainisha said...

kngn manes yg xleh dibeli kan... mabruk!