Tuesday, May 10, 2011

karipap cacat serunding

karipap cacat oleh Syafa
 untuk makan malam rasa nak buat karipap!!haha..pelikkan?sebab biasa karipap untuk makan petang dan pagi.tapi,bila dah duduk luar negara ini,kenala buat pelik-pelik..haha!!..itu karipap aku buat,tersangat la cacat.pertama kali buat kot,kat Malaysia pun aku tak pernah buat.asyik tempah,beli kedai aje.kira okey la tuh kan?tak pun umi buatkan karipap.hihi.kali ini,dengan semangat yang kuat nak buat karipap,minta Mass yang ajarkan.dia terer wat karipap rupanya.haha.satu lagi kelemahan aku,aku tak reti buat kuih,buat lauk tau la.eceh!
 ini Mass punya.lawa la bentuk dia,adalah rupa karipap kan?malu aku.takpelah.Mass pun kata,pertama kali memang la macam tu,lain kali aku nak cuba lagi.ye!aku cuba lagi.tak perlu nak muncungkan mulut tengah buat karipap ye syafa..hehe

 haha..inilah hasil karipap anak-anak Malaysia diperantauan.haha..yang dalam pinggan itu yang aku buat la,yang dalam bekas putih itu,Mass punya.kami buat sikit aje.aku buat 7 biji.Mass buat 6 biji.

 ini serunding,yang daging,ayam,udang,ikan,semua aku letak.haha.yang umi pos hari itu,banyak lagi aku tak makan.saja buat inti karipap.ala,okey apa.tapi,lepas ini ingat nak buat inti ubi kari pulak la.

dah siap goreng,terpaksa dikecikkan sebab malu..hihihi

Nota Pengukir:
so,kenyang  aku makan karipap untuk makan malam bersama Mass dan Naim!!..alhamdullilah.nanti dah buat elok-elok nampak rupa karipap,aku EXTRA LARGER kan okey!..aku masih belajar buat kuih taw.nanti balik UUM nak jual karipap la..haha.ada orang nak beli ke?haha.sekian.

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

5 comments:

Anonymous said...

awk,comel la karipap kita tu..not too bad la for first trial kn..esok kite wat karipap ubi plak ye...balik mesia kang leh la amik tander dr mokcik2 karipap!

Shafiq said...

Okayla tu. :-)

mcm ni lah said...

hehehehe comel entry ni ske tengok karipap cacat tu :)

nabila faryzza said...

hehe. biasalah, first try kan. kelakar plak tgk karipap tu. tapi, mcm sedap je kan karipap serunding. takpernah rasa ouh.

CT NoArIzAh ArIs said...

Syafa samelah cam akk tak suka wat kuih lecehhh.. lebih suka masak lauk .