Saturday, May 12, 2012

You Are Not Alone.


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


beberapa bulan lepas,lepas aku berhijrah dalam hidup.aku rasa macam dah takda kawan aje kan.huhu.maybe feel alone. nak makan kat kampus pun,aku try avoid.semahunya aku akan elak makan kat kampus kalau sesorang.kenapa entah.hati aku ada jawapannya..huhu..so,hampir setiap malam aku menangis..aku mohon supaya,hadirkan aku pengganti kepada kesedihan aku,gantikan semuanya kekecewaan aku.masa tuh,rasa macam nak berhenti aje study.betol..lepas itu,aku fikir,takkan sebab kecewa dengan satu benda aku nak give up.Allah bagi aku kekuatan.aku cuba bangkit.bersihkan hati.sucikan segalanya.tinggalkan segala yang melalaikan.aku join usrah,aku join qiamulalail.hampir setiap program kat pusat islam aku pergi.masa itu,i am still alone.sehinggalah aku bertemu kawan-kawan usrah aku.ye! terisi aku..baru aku tahu bahawa,aku tak keseorangan dalam dunia ini.ada mereka yang sangat sayangkan aku..

aku tanya hati?
kenapa aku perlu menyesal bila berubah.
kenapa perlu aku kecewa dengan takdir Allah.
Allah Maha Kuat,
aku hamba yang sangat lemah.
kadangkala mencari-cari keredhaan-Nya..
sekarang,
baru aku tahu.
kalau aku tak berubah,
aku takkan dapat sahabat yang sama-sama dapat ingatkan aku tentang Allah.
aku takkan dapat ilmu agama,
aku takkan tukar tudung aku yang dulu agak singkat..=_=

sekarang,
baru aku tahu.
rupanya Allah nak beri aku sahabat yang lagi baik.
yang rajin ajak pergi masjlis ilmu,berjemaah dimasjid.sekarang,
baru aku faham kenapa Allah beri aku kelukaan dulu.
dan aku takkan menyesal dengan jalan yang aku pilih ini.


sekarang,
Allah dah bagi aku ramai sahabat.
aku dikelilingi orang yang baru berhijrah juga.
sama macam aku.

bukankah ini satu nikmat?
baru aku tahu,petunjuk Allah itu sangat mahal harga-Nya.

sekarang,
aku tak keseorangan lagi.
syukur sangat!!=)here,i introduce my new friend. even dia agak ganas sket..haha.i likee her so much.yang suka potpet kat aku.haha,.yang rajin teman aku kat kampus..ekeke~ thanks a lot Roslaini.pernah satu malam,dia mesej aku.

"syafa,please guide me to be a good muslimah"

i always pray for her..i said to her,slow-slow nak berubah.insyallah! she will be new one person after this..ameen~ 


ini Hana dengan Hidayah.yang hana yang tengah itu,jugak turut berhijrah selepas aku.alhamdullilah.bermulanya hijrah dia ketika satu hari dia datang bilik aku.she said has a lot of problem.then,i said..."follow me to mosque together,ketenangan ada disitu,read alquran u feel peace".sejak hari itu,she always with me.after that,she said to me to change her clothes too. then i see,makin sopan dan takde macam dulu.alhamdullilah.sekarang,aku dan dia sama-sama dalam hijrah jugak.mereka berdua juga yang selalu dengan aku kat library,pusat islam atau masjid..yang terbaru aku kenal ialah Ajue..yang pakai spek itu.dia jugak baru berhijrah.sekarang,alhamdullilah.sudah mulai bertudung dan penampilannya lagi sopan.Masyallah!aku bertemu dengannya dalam usrah..so many she shares with me..  same goes to me her story.huhu..so,now we know Allah know the  best for us.we are chosen...syukur Ya Allah!!~so,kini aku tak lagi keseorangan.Allah gantikan seluruh kekecewaan aku yang dahulunya.diisi hatiku dengan ketenangan.Alhamdullilah.."KALAU KITA BERUBAH JADI BAIK,ALLAH AKAN HANTARKAN ORANG YANG BAIK-BAIK UNTUK BERKAWAN DENGAN KITA.."


dengan jawatan aku sekarang as Biro Kepimpinan dan Dakwah Dpp Proton ini dan jugak Biro kerohanian Blok Gen-2.i am trying my best.. aku taknak jadik orang yang menjatuhkan agama sendiri.apa orang cakap nanti? bukankah itu akan menimbulkan fitnah pada islam? doaku ,semoga Allah hadirkan pelengkap hidupku dari seorang yang mampu menegakkan Islam pada jalan-Nya..

Ya Allah! Janganlah Kau palingkan hatiku setelah Kau berikan aku petunjuk.Ameen


berubah jadi baik

bila yakin Allah sentiasa bersama kita,kita takkan keseorangan,takkan kesepian..okei! Jangan takut untuk berubah..Allah tahu apa yang dalam hatimu.bila Allah tahu ada kebaikan dalam hatimu.Nescaya Dia akan gantikan dengan sesuatu yang lagi baik.so dengan ini,saya tak menyesal lepaskan orang yang saya sayang.sebab i trust Allah..HE will take care him for me.even orang cakap saya ini macam kejam.saya tahu Allah faham hati saya..wallahu'alam..!
-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

1 comment:

sweet strawbery said...

remember YANA
YANA = You Are Not Alone

so, remember You Are Not Alone
Allah is always with us ! :)

salam ukhuwah,
from me: yana ;)