Tuesday, December 20, 2011

aku nak bela ikan..boleh tak?eh!


Assalamualaikum,
hari ini kan, masa on da way nak balik ke hostel lepas habis kelas Cyber Law kat DKG 5,aku terjumpa dengan junior-junior Proton aku.yang aku pelik dari jauh nampak diorang tengah bermain dengan sesuatu.aku pergi dekat.rupanya binatang!.alah,yang nama Sugar Glidder tuh. nama junior aku ini Ifah.dia yang bela,selalu dia bawak dalam beg comel untuk Sugar Glidder ni bila pergi kuliah.haha! bagus betol..namanya Olive..huhu~ dia beli RM250 seekor..dahla comel je nampak dia dengan Olive ini.


tak kekok langsung Olive ini.suka merayap..hihi~oh! nama junior aku ini Halil. sem 1 ,ala adik-adik aku la kiranya walaupun mereka tua dari aku..wink!..eh,tapi kan aktif sangat Olive ini.aku tak pegang pun,geli kot! cuma suka tengok aje..haha~


ha,ini Olive dari dekat..macam kelawar pun ada rupanya,tikus pun ada,tupai pun ada.siap tanya lagi Ifah macamane tips nak jaga Olive..haha.dia kata,kalau tak bawak dia pergi kuliah,nanti dia merajuk,takmau makan.wah!!~


hihi.suke ye Fuad dan Halil dapat main Olive..haha.aku suka tengok aje,diorang suruh pegang tapi aku taknak!~maaf~pfftt~sebab aku kan geli menda yang kecik dan aktif.kalau kucing lain la besar sket..haha!.okeilah itu sahaja pengalaman aku hari ini sebab hari tuh tengok dalam Majalah 3 aje tentang Sugar Glidder ini,tetibe tengok depan mata kan,itulah eksaited sket.katanya Ifah,dia dah tanya HEP UUM ini tentang binatang peliharaannya,tapi Hep kata okei aje sebab tak menganggu orang lain.haah,betol jugak!..dah hobi dia kan.lepas nie,aku nak bela ikan dalam akuarium la pasni letak dalam bilik.eh!!~haha..okei la,byee~


nota aku:
kebetulan bawak kamera kan,so snap pict la..hihi~



-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

10 comments:

ridzuan sujari said...

sugar glider memang comel... haha

Shafiq said...

Bela la ikan keli keli ke.. Nanti dah besar boleh buat lauk..heheheh

Layyinul Harir said...

ridzuan sujari:
ye comel sangat..^_^

Layyinul Harir said...

shafiq:
bernas idea tuh.=)

reenapple said...

nk jugak la sekor.. hahaha.

Layyinul Harir said...

reenapple;
boleh3..nti awak jaga k..hihi~

Noraim said...

geli kot nak pegang olive neh. hehe.

p/s: tq ye. nanti kalau ada kelapangan sy email awk :)

Cik tikah said...

comel tpi takutlah nk pegang

Layyinul Harir said...

noraim;
ye,same2~sy pun geli..hihi

Layyinul Harir said...

cik tikah;
saya plak x takot cume sy geli je~