Sunday, December 18, 2011

~♥~MasyaAllah..Alhamdulillah Ya Allah.~♥~ Tq kamu,sebab selalu tegur saya: )






~♥~Andai ada orang menegur kita..Usahlah kita berkata.."macamla engkau baik sangat.." Kerana..Segala teguran yang baik datangnya dari Allah S.W.T..Tetapi terimalah dengan mengatakan.."Alhamdulillah ada orang sudi menegurku.." Kerana dia prihatin terhadap kita..Dan Allah masih menyayangi kita kerana mengerakkan hati hamba Allah itu menegur kita..Alhamdulillah.~♥~






Masyallah.aku nak ulas tentang ayat ini aku jumpa kat Facebook.~nak share pengalaman aku la kan.firstly,memang lah ada kawan-kawan yang prihatin pernah tegur tentang tudung aku.(dulu sangat tak suke)..=_=.actually,pernah la kan masa buat reunion dengan kawan sekolah agama yang lama,salah seorang sahabat aku ini pernah tegur aku.

kawan:syafa,lagi cantik kau labuhkan sket tudung ini.best ke pakai tudung bawal macamnie?
aku:laaa..entah,dah selesa macamnie.haha~
kawan:la,bukan ape,kan elok kalau kau pin kan tudung ini melepasi dada,kan kena labuhkan tutup dada dan kebawah bukannya tudung betol-betol menutupi dada..faham?
aku:alaaaaa....ishh~(senyum saje)


malas kan?dulu hati keras..hehe~okei,next tentang stoking.

kawan:syafa,apa kata kamu tutup kaki kamu itu,lagi indah bila berstoking.satu lagi,lengan kamu ini dahla baju riau,pahang lagi.lengan lebar,so lagi cantik pakai handsort..(sarung lengan).lagi menampakkan warna lengan kamu ini oleh lelaki bukan muhrim kamu.
aku:teringin,tapi entah bila...(T___T)
kawan:takpe,kamu cuba slow-slow,lama-lama melekat la tuh.insyallah.saya doakan kamu..


tapi,bila dah labuhkan tudung,ada lagi yang menegur:

kawan:syafa,tudung awak ini jarang,nampak leher taw,kalau rambut awak tak masukkan semuanya dalam anak telekung,kan dah nampak aurat awak..
aku:alahh..dah tuh camane,banyak tudung jarang la sekarang ini.(T__T)
kawan:pakai tudung syria kat dalam,pakai 2 lapis k..
aku:alah,panaslah nanti.
kawan: awak nak panas kat dunia ke,panas kat akhirat..?
aku::@______@



then,selain dari tudung aku nak cakap tentang baju lengan 3 suku..hoho..yesss! dulu aku pun suke,then pakai inner.bajet kira dah tutup lengan la tuh,but,selalu kena tegur+marah dengan kakak aku sebabnya menda tuh ketat dan menampakkan saiz lemak dilengan.eh!!hehe~lepas kena marah dah tuh,terus tak pakai langsung baju blouse lengan 3 suku tuh.boleh la nak wat derma kot pasnie.tak taulah,apesal dulu mata hati tak fikir tentang malu tuh..masyallah!..nasiblah orang sekeliling aku tak henti menegur aku.alhamdullilah~



Akhir kate dari aku,aku bukannya baik sangat pun,tapi cuba lah ubah sedikit demi sedikit.thanks a lot to my friends yang tak henti-henti keep in touch dengan aku,bring me to true way for Allah.Alhamdullilah..ye,kalau kita nak berubah kita mesti mulakan dengan sesuatu..yee!..kalau tidak sekarang,bila lagi sayang-sayangku?Anda mampu mengubahnya..Ya Allah! Istiqamahkanlah hatiku dalam jalan aku menuju keredhaan-Mu..Amin.

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

8 comments:

whitecappuccino said...

alhamdulillah..tegur menegur untuk kebaikan..

reenapple said...

=).. haraap satu hari nanti saya akan berubah seperti awak..=)

Nur Husna said...

Assalamualaikum Syafa.
Husna doakan yang terbaik buat Syafa.InsyaAllah,semoga menjadi wanita solehah dan muslimah yang kuat jiwanya..
Syafa tak keseorangan.Allah sentiasa menemani..:)

Noraim said...

terima kasih kerana memperingati :)

saya dulu pun mcm tuh jgk tp alhamdulillah lama2 berubah sedikit demi sedikit :)

Layyinul Harir said...

whitecappicino:
alhamdullilah.=)

Layyinul Harir said...

reenapple:
bukan berubah seperti saya tapi lebih dari saya..saya doakan awak.senyum..^__^

Layyinul Harir said...

husna:
mekaseh ea husna,support saya,wat saya senyum semula...ye,Allah always besides us~=)
Amin atas doa husna..alhmdullilah~

Layyinul Harir said...

noraim:
sama-sama..berkongsi untuk same2 dapat manfaat..

alhamdullilah la awak,sebab dah berubah kearah kebaikan.semuanya datang dari-Nya~=)