Wednesday, April 13, 2011

Pizza Telur Udang

 salam..nampak best tak gambar ini?haha~ini namanya rekaan aku.sebab aku rajin,aku nak share step by step resepi ini.sesuai untuk orang bujang macam aku diperantauan.hehe
 mula-mula,aku guna 3 biji telur,mayonis,potong bawang,cili hijau,serbuk lada hitam,serbuk lada sulah,garam dan yang penting udang.idea ini datang sendiri.aku tak tiru mana-mana resepi.
 kacau-kacau telur tadi yang dalam mangkuk.then,letak dalam kuali yang minyak panas.

 disebabkan susah nak terbalikkan atas faktor saiz kuali.aku macam biasalah,lipat!..cantik gak kan?kasi lama,bagi udang masak sepenuhnya.

 hoho.pastu,aku potong macam ini siap-siap dalam kuali.senang,sebab kami kan bertiga.hehe.satu sorang!.
 sekian sahaja,nampak tebal kan? makan dengan nasi pun best!.ini masakan aku hari isnin baru ini.makan pizza telur udang bersama tomyam!..hehe..kenyang~alhamdullilah.

nota pengukir:
aku main taruk aje nama,aku tak tahu nak bagi nama apa.sesuai kan?.
aku lega sebab daftar kursus untuk semester depan dapat dilakukan dengan baik.aku nekad!sem depan amik 22 jam.hoho! jangan harap aku nak main-main lagi lepas ini.hoho.bakal roomate saya,sila percaye k!.=P

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

3 comments:

padlie said...

leh copy ni...

wah 22 jam? dasat.. saya paling tinggi dulu 22 gak tapi termasuk 8 jam praktikal..

CT NoArIzAh ArIs said...

Bagusss... "derhaka itu perlu" "kreatif itu kemajuan".. hehe klau akk buat camni nnt akk bagi kedit kat kamu yea... tunggu dlm blog MENU ARIZAH nnt. :)

zila said...

shafa byknye ambik..chayok2 k..rajin giler masak yer..hehehheee