Monday, April 18, 2011

telur bungkus


 salam.ini merupakan percubaan pertama aku menghasilkan telur bungkus.susah jugakla nak bungkus-bungkus ini.ha,taw pun.selama ini,suka main order aje.muahaha!! aih,rasanya kena banyakkan latihan membungkus telur lepas ini.anyway,macam biasa,masakan suka main letak aje.so,layan gambar bawah ok.

 untuk isi membungkus nanti.aku tarukkan udang,sebab nak habiskan stok udang dalam peti.yang pasti,aku buang kulit udang,bagi licin udang.lepas tu potong ,masukkan sayur yang aku rasakan sesuai iaitu tomato,lobak merah,sayur kobis,paste tomyam,cili boh dan sebagainya.kalau berminat nak tahu,boleh tanya ok.tak larat nak taip ini..hihi.

 hoho..kemain aku..susah kot!..nak kasi kuah tuh tak tembus bawah!..tapi,semangat memasak aku kan masih ada.so,aku teruskan jugak..tapi,aku masih tak puas hati dengan bentuk dia..uhuk!!



dahla,malu aku.gambar terpaksa EXTRA SMALL..hehe.balutannya tak jadi sangat.anyone help me! macamane ek,nak kasi kemas balutannya? ke kena letak gam UHU..haha~aku macam tak puas hati jugak,tapi Mass pujuk aku,dia kata yang penting rasanya,bukan bentuknya.tapi,bentuknya pun kena menarik,sebab nak tangkap gambar..haha~yela-yela.tak muncung dah mulut aku,lepas itu makan la kami bertiga.aku buat 3 telur bungkus.tiga-tiga tak kemas taw!..tapi, aku tak mengalah.hari lain,aku kasi cun.dan baru aku EXTRA LARGER kan gambar telur bungkus..hihi.

Nota Pengukir:
mengantuk sangat hari ini,rasanya macam nak tidur awal malam ini.aih!aku sebenarnya masih merajuk dengan abang aku.dia online,aku INVISIBLE.biar la,nak merajuk lama-lama gitu.yela,dia perli blog aku,dia kata muak tengok masakan aku..waaa!!!macamlah blog dia cun,blog dia itu asyik formal aje.takda makanan macam blog aku.hehehe..korang nak tengok blog dia,boleh tengok SINI. padahal dia jeles kan?hihi.eleh,dulu masa nak buat blog tanya aku gak!..yela-yela,tak baik mengungkit..Umi tak ajar.eceh!.baik pulak.hehe.entah aku sensitif tetibe.muahaha!padahalnya dia bergurau aje.nasib baik adik aku backup aku.sayang lebih adik-adik aku.haha.satu lagi,lagu blog aku ubah sementara waktu,macam best aje lagu ini.okie la.sekian~

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

4 comments:

b@by ph@t said...

nmpak sdap..tp tahniah bjaya jgk balut tlur 2 kn..hahha =)

c-tea said...

wah..sedapnye..nak jugak.....erm...

cik EPAL said...

perghhh cam sedap jek hehe

ASaDa RyutaRo said...

walaupun awak kata tak menjadi sangat, saya yang tengok ni tetap terbuka selera.. siyes punya lapar ni!

cam best untuk dicuba.. ngeee :D