Tuesday, April 5, 2011

puding | pencuci mulut siang malam.

 ehem! pertama sekali nak bagitahu internet bilik aku teramat down sekarang.2 hari tak update blog rasa tak bernyawa aje.hehe.oh! sini aku nak cerita baru ini,hari sabtu pergi pasar dengan Madam Miriam.So,macam biasalah untuk pergi beli barang dapur.Masa kat satu kedai runcit lebih kurang macam itu lah,aku ternampak bancuhan untuk puding.teringin nak buat la.so,tengok kandungan bahan.takda yang meragukan.Aku beli la 3 kotak.perisa Limon,Vanilla,dan Oren.selepas masak untuk tenghari sabtu baru ini.terus kepada agenda puding ini.punya la semangat,siap beli acuan plastik lagi.murah aje.9 peso aje kot.sukanya.ha,itu gambar dalam peti ais.bagi beku sket.hehe
abaikan saiz tangan tuh..^_^
 peti ais aku macam lambat sket bekunya.so,ambil masa satu hari kot!..haha.baru boleh makan.so,aku makan selepas lunch tengahari semalam.ha,lunch semalam aku masak sotong masak merah dan sayur goreng cendawan.gambar makanan takda,lupa nak amek.sorry.hihi.gambar ini selepas puding tuh beku .takda lembik lagi.so,kena tarukkan perasa atasnya.wah! best jugak la.agihkan untuk Mass dan Naim.bagi dioarang merasa jugak..hehe
selepas siap makan yang perasa Vanilla itu.terus bancuh yang Limon pulak.senang bagi sejuk dalam peti.nak makan amek aje.betol x?itulah jadik pencuci mulut siang malam.muahaha~
gambar terbaru..ada kurus x?muahaha~maklumlah lepas sembuh dari sakit.=)







-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

2 comments:

CT NoArIzAh ArIs said...

Duk kt tmpat org mcm ni wat sendiri lbh menyakinkan... eerr bw le keta kt blkg tu blk mlysia nnt..:)

encHIx laNDax said...

sebelum ni gemokk ke?

bestnya puding =)