Monday, January 24, 2011

nice..nice...

23 januari kol 9am..kami dibawa keluar lagi oleh universidad de colima..kami breakfast dulu kat sini..pemndangan yang sangat menarik.udara yang sangat sejuk sangat..aku xbawak sweater..aku x sangka sesejuk ini
UUM+Universidad De Colima..
Mass depan aku sangat baek.

tetibe masa sarapan ini
aku,Mas dengan Naim bincang macam2..
isu utama,tentang kenapa aku,Naim asyek nak gadoh..haha
Mass siapa kata
"aku kadang2 nak hantuk aje kepala korang kat dinding"
aku explain la,perangai aku dengan dia same..tapi,dua-dua saling nak menang maklumlah
November,aku 16 nov,dia 19 nov..memang xmau mengalah.
Naim pon kata kat aku gini
masa first aku jumpa ko,aku kata kata dalam hati
"kerek giler minah nie,aku cakap,dia nak cakap,xmau mengalah langsung"
aku kata la yang aku cakap dalam hati masa first jumpa dia.
"menyampahnya budak ni,semuanya dia nak"
tapi,Naim kata..xperlu amek hati..
memang kami kena bertiga jugak sampai habis belajar kat sini.



sedap gak roti nie,kacang kot dia letak..
hari ini,kami ditemani macam biasa Carrelina dan prof Raffael

pokok kopi yang menjadi payung bagi pengunjung makan

kreamor..
krim la kot..hahaha

nama dia Chilaquiles xsilap..

letak bahan2 dia dalam,then makan.
tapi,aku xmakan sebab warna cam pelik..hihi

luar restoran nie..
aku pakai sweater Naim..sebab aku gtau dia sejuk..
dia tanya aku
"boleh tahan x?"
aku kata
"boleh aje"
padahal badan dah menggigil.
then,dia bukak sweater dia bagi kat aku..haha!
tetibe baek lak kitaorang..haha
yela,sebelum nie,aku gak menjawab kata xnak..bajet aje boleh tahan..haha
last2 amek aje..sejokkk giler sini

try alat permainan tradisional dia.
tapi,aku xbeli..haha
alat ini ke masukkan menda aku pegang tuh kat dalam lubang dia.


jalan2 sekitar luar restoran ini..
sume orang dari aku masok restoran sampai kesini.
orang akan tengok pelik.kan sebab bertudung tapi wat xtau aje la..
macam pasar pon ada.rupanya mexico,
setiap pasar,akan ada taman,dan akan ada gereja
itu syaratnya..Dr.Razli yang cakap


jalan2 lagii..

post terbaek..
Naim marah gak aku,asyek2 gambar aku..
ala,aku pon kata..
"kita gilir2 la"hehe

jalan2 lagi..kenal kawasan ini..

peniaga ini jual apa ntah.macam kebab aku tengok
yang paling best kat sini.masa beli barang masak.
Carrelina kata murah.so masa beli,aku gtau dalam english la nak beli onion,garlic semua.
then,Carrelina tolong explain in Spain kat abang nie.
then,abg nie tanya dalam malay..
haha..lawak giler masa kami duk ajar word melayu kat sini..
"bawang putih,bawang merah"haha
macam lawak aje..
line sket la sleng dia.tapi,so good la..haha!

tengah2 pilih sayur nak beli..
banyak gak amek.
semuanya 25 peso..
murah kot..
rm 6.50

next destination

hotel mewah kot!
$usd 500 untuk 1 malam..hoho.
private giler hotel nie.
but chantekkk sangat..
pemandangan2 dibawah ini..
tengok la..


masa nie aku gadoh dengan Naim.
dia kata aku xpandai amek gambar la.
aku patot g kursus amek gambar la.
ala,macam la terok sangat gambar aku amek..
dia kata,
gambar dia x da pon yang chantekk.
gambar kitaorang aje chantek sebab dia tolong amekkan..
geram aku.
nak nanges ase..
aku katala,kalo program kat kolej aku,aku yang amek gambar.
dia kata..
"aku tengok ko,pandai amek gambar formal aje"
aku kata
"dah memang kat kolej untuk program la"
dia kata
"ko patot belajar lagi ini"
malas nak layan,aku amek kamera dia.

aku akui memang cantik gambar aku dia amek.
dia pandai amek shoot.
tapi,janganla kata aku macam-macam..T_T
zakwan pon xpenah cakap gitu..eh!tetibe zakwan aku teringat..T_T

yang kanan Dr.Razli.
dia memang dah tau,sket2 aku gadoh dengan Naim..
dr kadang2 backup gak aku..
sampaikan dr kata.
"naim,ko tukang tangkap aje la gambar kami.yela,duk komen tuh la ni la.."
arghh!haha..
ala,dalam van nak balik,baek aje semula..haha..

kawasan tengah ruang hotel

Mas yang tolong amekkan..
ala,kami gadoh pon,ada aje gambar dengan dia.
suka..suka..
ni gambar dia antara yang aku tangkap
ala,macam terok sangat pon..
okey aje nie.
dia kata aku x pandai amek sudut kreatif la.
"kenapa korang masih kurang tangkap2 gambar nie"
"nanti balik Malaysia ko patot g amek kursus la.."
ah!!memang nak nanges..tapi,sabar k..sabar..
ala,padahal profil pict FB dia gambar aku amek gak.
banyak aku try amek gambar dia,tapi,xkan nak upload gambar2 dia kat sini..

yeah.totally gambar aku,Naim yang tangkapkan
tapi,yang aku x tahannya
dia cakap macam-macam kalo aku tangkap gambar dia.


next g muzium pelukis terkenal..
muzium ini,bawah kuasa pengurusan Universidad D e Colima

ha,kat dinding itulah nama pelukis tuh..

makan tengahri kat Don ComaLon.
sedey ase..aku nak nasi..huhu
makan aje la..huhu

macam tempeyek..haha..
tapi,masam aje rasa.
aku amek satu aje.

gambar kat bawah nie la,aku silap something..
perasan x air coke gelas kat aku tuh..
itu air Naim..
aku silap minum air dia rupanya.hahahahha!!
sebab dia kata.
"sedapnya ko minum"
aku pon
"ape plak ko nie"
dia kata
"itu air aku syafa"
oppsssssss!!malu giler..haha..
padahal air aku oren jus tuh..haha..
Dr.Razli duk perasan masa kami duk gelak2..then,dr kata..
"ala,ko naim kenala wat biasa"hahaha..
aku malu weyh!.dahla Naim xda air..
last2 dia amek aje.dia macam xkesah.tapi,aku la malu..sampaikan aku cakap
"weyh! sorry..
dia kata"
"ala,xpe.wat rilex sudah"
oh!.tetibe aku bermaafan dengan ko..
okeyh!.itu aje..bye2!

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

1 comment:

Najmah A. M said...
This comment has been removed by a blog administrator.