Thursday, January 27, 2011

selepas ada yang bertanya...

post ini dibuat sebab ada kalangan kawan2 kat malaysia,bertanya tentang penginapan saya disini..so,let me story here k..inilah saya bersama keluarga angkat..nama dia madam Miriam.ini depan pintu pagar umah ini.amat ketat kawalannya bagi aku.sangat baek orangnya.walaupun x mahir english.but,she try make me understand even dengan bahasa isyarat..hihi..nama keluarga dia Chavez Verjan..ni pon sebab line internet nama nie..aku agak aje la.suami dia,anak lelaki dia 2 orang sumenya baek-baek..walaupun kami berlainan bangsa,agama semuanya..anjing dia pon dia dah ajar supaya x dekat dengan kami lagi macam masa awal-awal aku sampai sini..sewa bilik aku 2500 peso sebulan.but,malam tadi aku dah bayar untuk 3 bulan siap-siap.rupanya,nama aku yang ke 17 dalam senarai pelajar yang pernah menginap dibilik sewanya.
ini masa hari ke2 aku kat sini..sinilah macam ala-ala beranda umah Miriam..huhu..
cantikkan yang pakai stoking purple tuh..hihi..nama dia Patricia..lect untuk human resource..saje2 datang lawat jugak..
ini dari pintu bilik aku ke bilik Naim.yang tingkat atas 2la bilik naim.nampak x ada orang tengah jalan nak masuk umah tuh?..itulah Naim..haha..dalam umah tuh kat tingkat atas,ada lagi pelajar Jepun dengan Colombia..so,kami 3 negara menginap kat umah ini..setakat ini,dah 2 kali aku bertemu student Jepun tuh..hihi..lelaki lak tuh.Colombia lak x jumpa lagi,nanti minggu depan baru sampai kalo xsilap.
ini lak,dari sudut bawah bilik aku dan bilik Mass.pintu tu bilik Mass..aku side kiri punya..tengok lagi gambar bawah k

ini umah Miriam la..dari depan.
kiranya,Naim punya bilik dalam umah.
aku dengan Mass part luar..

nak lebih jelas yang ini la..
faham x??hihi..
so,aku macam duk tingkat atas la.sebab bawah bilik aku tempat parking keta..

ini sudut bilik aku dari beranda umah Miriam la.
itu ha,atas 2la pintu bilik aku.
bilik aku & Mass mengadap..

ini kat luar umah Miriam.
tapi,kami boleh aje nak lepak sini.
ruang tamu umah dia,pon kami boleh guna,nak tengok tv ke.boleh aje.
umah sesuka hati la..haha.
tapi,kami macam xguna lagi la tv umah dia buat masa skang...
satu lagi macam biasalah,orang barat kan selalu masuk umah pakai kasut..hihi
bilik aku,xbuat g2.kan nak solat lagi.
Miriam pon macam dah paham masa nak masuk bilik aku hari tuh.dia buang kasut..
bagoslah..=)

inilah sahabat baek yang kecik tuh.haha..
nama dia KaiLa.
dah xkaco macam dulu lagi.
kalo aku jalan memang dia ikot.tapi,dia dah x dekat-dekat macam dulu..
ha,selalu aje dengar dia menyalak..huhu
seram gak

ehem!!
ini la bilik aku.
tempat aku online hari-hari..haha.

antaranya,sinki nie.haha
yang paling aku suka peti ais..haha


toilet pon okey.tapi,kekiri sket tempat shower lak.
ala,xkan sume nak tunjuk.huahuahua..

ini tempat tengok tudung jadik ke tak..haha
masa gambar ni amek.xkemas habis lagi..
maafla..T_T

hoho.,ini katil saya la..=D

itu aje kot!
harap-harap korang paham la penjelasan saya ni yer.
dan doakan saya kuat menghadapi segala "gangguan" disini..Amin

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

5 comments:

Najmah A. M said...

alhamdulillah. sampai jugak syafa kat negara orang. semoga segalanya berjalan lancar.

rajin betul syafa update blog! dalam banyak2 entri yang syafa post, inilah entri pertama yang akak sempat baca! hahaha. insyaAllah, akak rajin2kan diri baca entri sebelum ni kalau free.

all the best, syafa. peluang yang bukan semua orang boleh dapat ni. manfaatkan sehabis baik ye. kirim salam kat kawan. :)

syAfA said...

mekaseh akak..hehe..
syafa rajen update pon sebba kelas start lagi.satu lagi untuk masih keep in touch dengnan orang malaysia..

xpe kak..tapi,syafa tau kak memng rajen mmbaca blog syafa kan??hehe..

insyllah..doakan kejayaan syafa kat sini jugak ea.:))

Suriati Suhaimi said...

wah....cntik nye...
btw slm singgah ya..=D

keLoPak BiRu said...

pok ba suh anty miriam mai dungun
ajok mkn ikan bakor..haha

Eyqasara said...

wooo.. best lar. u.. ;)