Saturday, February 19, 2011

Chef Wan & Chef Mass masak nasi lemak

 salam.hari ini Chef Wan & Chef Mass beradu tenaga untuk buat nasi lemak.ingat x lagi entry ini yang saya kata nak buat jugak.akhirnya,saksikan sama-sama yerp!..hihi..Naim tunggu kat bilik dia aje.nanti siap,kami roger aje..haha~~
 ini nasi lemaknya yang dibuat hasil tangan Chef Mass..hihi.
saya ni,mana taw masak.
tangkap gambar aje taw.eh!!hehe
dalam periuk waktu dimasak,xsiap lagi ni.hihi
 ehem!! semestinya dari saya kalau sambal-sambal ini.hihi.
sambal bilis pun jadilah ea.
xda makna  nak sambal sotong ke..hihi


 nasi kat sebelah dah siap.sambal aje belum.
on da way nak bagi pekat sket kuah tuh
tapi,nasi xda daun pandan.maafla.T_T
kami buat simple aje.=)

 siap sudah!!..
seronoknya saya.wah!
siap main give me FIVE kat Mass..haha~
xsabar nak makan taw~


 gambar dari atas..hihi.
pas siap,rOger Naim suh datang makan.hik3!
pastu rebus la 3 biji telur separuh masak..
kami pon makan dengan penuh kesyukuran.
alhamdullilah..=)


p/s:
tanya Naim:
-okey x rasa nasi lemak?
dia jawab:
hmm..okey..sepatah aje dia jawab!!T_T

pastu,ingatkan x sedapla..
then,nampak la dia duk tambah-tambah sampai licin periuk nasi..
haha!!aku gelak dalam hati aje.
ha,taw pon aku dengan Mass masak sedap!!~agaga!!

p/s/s:
esok pagi mahu pergi pasar cari barang dapur la.
mahu beli mana yang kurang.
yang pasti,udang ikan wajib beli!..

p/s/s/s:
18 feb genap sebulan aku tinggalkan Malaysia..T_T
sekian~

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

10 comments:

Adinda Amy Sensei said...

sedap tgk sambal ikan bilis tu..hehe

Nurul Afifah Addnan said...

selalu xcke mkn nasi lemak..tp yg ni terliur ket..huhu..

syAfA said...

amy:jomlah rasa-rasa..baru ley taw sedap ke x..haha

syAfA said...

afifah:
oh!..nanti pasni ley la ari2 mkn nsi lemak..haha

padlie said...

pagi ni layan nasi lemak juga..
tp x habis.. rindu masakan mak huhuhu
bulan depan kena balik kg..

ummiarissa said...

seronok main masak-masak ni kan..lagi-lagi ada assistant...

syAfA said...

padlie:
la..kalo g2,kena balik kg,suh mak masak bnyk2 nasi lemak k.=)

syAfA said...

ummiarrissa:
haah!..mmg seronok..xdala keseorangn kat dapur.sunyi lak nanti..=)

Solihin Zubir said...

uii.. kelihatan sgt sedap..
kalau nasik lemak beli x sedap lgsung..
buat sindri lg puas ati.. kan.. heheh..

syAfA said...

Sz:
haah!taw xpe.lagi sedap wat sendiri..=)