Tuesday, February 15, 2011

pertama kali dalam idop saya nampak sambutan Valentine Day!

seperti sedia maklum,si pengukir ini kan duduk di negara yang bukan islam.so,hari ini lepas saya masak yang sup ikan tuh.aku jalan la nak g tunggu bas.sejaoh 1 km.jauh tuh bagi aku..haha~
selama ini tunggu bas kat kolej uum tuh,ala depan aje.memang exercise aje kerja pagi-pagi ni..haha
so,sempena 14 feb ini, aku tahu mereka akan sambut hari friendship & Love Day.
ini gambar-gambar yang sempat diamek aje k..hihi

 ha,ada nampak x,dari jaoh ada orang jual belon-belon love tuh..huhu
 sampai aje kat u,sambutan mereka amat meriah kowt!
mereka pun kata 14 FEB ialah tarikh yang memang ditunggu untuk gembira.
patotla semuanya macam ceria-ceria aje..
aih!.macam-macam aku tengok  peluk-peluk ni,aduyai.depan mata aku la..haha.
ada kat tingkat bawah orang jual bantal bulu bentuk LOVE.
comel gak.tapi,xbeli pown~
ha,aku ada 1 kelas aje hari ini..subjek quantitative research marketing
 ha,ini cikgunya..ngee!
sangat gojes kowt!
nama dia Doralys
 ini kawan sekelas la,nama dia Karina
 dari kanan..
karina,Mari,Marlene,Elisa & Martin
 kami satu team masa buat esaimen group dalam kelas tadi..hihi
 ini Martin bagi..hoho.
sebagai friendship & love day.
saya amek ajela..
wat kenangan..=)
 rupanya dioarang ini ala-ala couple g2.
Elisa & Martin..hoho.
siap dia kiss pipi Martin depan aku.
aduyai!.dahla masa tengah diskus-diskus ni.
mengucap panjang aku..!
 lepas habis kelas.amek gambar dengan cikgu tadi la
Doralys.hoho~
baek gak dia ni.siap dia cerita yang tarikh hari ini sama dengan besday BF dia.
dia kata pening nak bagi hadiah ape.huhu
 lepas tuh,nak g tunggu bas la nak balik
wah!jalan jam kowt!huhu.
ha,tengok nie,warna2 belon dijual.
45 peso satu!huhu
 ha,tengok ini ramai kan.
sebenarnya u ini,dekat sebelah dengan sekolah.
so,2la pakaian seragam sekolah diorang.
skirt g2..=P

 tengok tuh,gula kapas pon ada~haha
 tengah tunggu bas,ada budak sekolah datang tegur aku & Mass.
terer la budak ini speaking.aku macam rasa terer gak aje speaking..hoho!
siap pastu amek gambar jap.haha.
nama dia Jorgina..
 ini dalam bas.
maka ramaila si makwe dapat belon LOVE dari pakwe tercinta.hoho~
siap amek2 gambar lagi ni dalam bas..=)
penuh warna merah aje dalam bas.rimas aku~haha!
then,sampai umah.

p/s:
itu sahaja.aku x nampak la menda-menda seteruk yang aku bayangkan kat sini.
kat belakang aku xtahu la..hoho

cuma mintak dikuatkan iman dalam mengharungi hidup disini.Amin

p/s/s;
SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL.
SAYA SAMBUT HARI KECINTAAN SAYA PADA RASULULLAH..
BANYAKKAN BERSELAWAT KEPADA BAGINDA.=)

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

13 comments:

asma putriey said...

kt u mu er sopa?
ak bce pn, ad trgelak ckit. hihi
lako gop tgk, trlalu xcited nk smbut 2 kn..
xpela,
arap kita dijauhkan dgn bnde2 cmtu k.. ;)

salam maulidur rasul shbt ku..~

syAfA said...

haah..moga-moga la asma..
kat u aku sini la.
org barat ekpun..huhu..

salam maulidur rasul gak..=)

mySheiRa said...

huhuhuhu.....sopa2..
mu adew beli dop utk si awk tuh???agagaggaa
ohh..ta boleyh...hram smbut vlentine:)
moge2 sume bek2 di sane :)

syAfA said...

shiera:
haha~xda2..x maen la bagi menda kecik2 nie.aku main bg hantaran dulang aje..huahua..

mekaseh ea..mg pon same taw~

Najmah A. M said...

pergh! GULA KAPAS!!!
lama gila tak makan.
mengidam, mengidam~
T^T


salam maulidur rasul~
selamat mengalunkan selawat ke atas kekasih agung~ :)

syAfA said...

kak najma,nanti kita makn same2 ea..hehe

selamat jua untuk akak,same2 kita berselawat pada Baginda

kay_are said...

kre kat negare len memang sambut r.. tapi nape sambutan dorang bese2 je.. kat cni kot x kne tgkap pagi esok memang x sah.. ish ish

syAfA said...

kay are:
entahla..saya pon xtaw nape.maybe ini sebad dekat tempat belajar..mungkin ada diorang wat party ke semlam.huhu.
ala,kat malaysia kan ramai islam..2la,kena tngkap.kalo sini dah mmg gaya idopnya cmnie..huhu

padlie said...

apsal ada yg bawa 2 belon..?

syAfA said...

ada kawan2 yg dioarang bagi jugak..kan mereka smbut frindship day sekali.

Adinda Amy Sensei said...

as salam syafa...

apa khabar d sana..
moga bahagia je ye..
selamat menyambut maulidur rasul..

emm...saya dah wat blog baru ni...sebab blog yang lama ada masalah sikit...nanti link2 laa yekk...hehehe...

http://kilauancintasangratu2011.blogspot.com

Solihin Zubir said...

say no to valentine.. wlupon di tempat org.. heheh..

salam maulidur Rasul.. =)

padlie said...

http://ceritapadlie.blogspot.com/2011/02/imaza93-1st-giveaway.html

sy tag awak..
kalau free join la..
kalau x, bereh je..