Monday, February 14, 2011

Chef Wan masak Ikan Masak Lemak

 ini ikan yang saya x tahu apa namanya.yela,nak tanya kang,bukan macam istilah ikan malaysia.ikan kembung,ikan selayang,ikan bawal,ikan kerapu.haha.tapi,ini macam ikan yu.tapi,..xtahula.korang ley bagi nama x?aku bukan amek tau sangat nama ikan ni kalo tengok yang pelik-pelik..haha.okei!..saya masak ikan ini tadi.mulanya ingat nak masak sup ikan.tapi,tetibe rasa idea datang nak try masak lemak.so,try la..hehe..

 ini masa tengah tunggu santan,bawang &  segala bahan la mendidih.
tapi,ikan tuh,aku goreng dulu separa masak..
.ha,santan tuh aku guna yang Mass bawak santan paket serbuk kelapa tuh..aku bancuh dulu la dengan air suam sebelum masukkan dalam periuk..
 ini lepas mendidih tuh,aku masukan ikan & serbuk kunyit

 ha,pastu tunggu siap.haha..senang kan?..
maafla aku nak bagi resepi satu persatu pun bukannya orang nak taw pon.ini aku guna bahan-bahan yang terhad la.faham-faham la..hehe.kalau ada rasa nak tahu ley hubungi aku..eh!haha
maafla korang kalau nampak xsedap..T_T
saya xda la terer sangat.
ini sahaja mampu..T_T
saya pun tengah training untuk kahwin sekali nanti.eh!..=P

 lastly,hidanglah untuk kami bertiga makan.
sedap la kot.sebab semuanya diam seribu bahasa~haha!
alhamdullilah.so,xda masin,manis k!..
si awak tuh,jangan perli-perli saya k!..u xda macam i taw~~hihi
sekian..salam..=)



-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

1 comment:

ReEnApPLe said...

cam best je...
bak sini sikit