Wednesday, February 16, 2011

Chef Wan Syafa masak sambal ikan bilis

 salam 1 malaysia semua!yeah~~apapun Malaysia tetap dihati.ha,pasal 2la saya masak sambal ikan bilis sebagai lauk tengahari ini.. Mass masak nasi.Mass memang pandai masak nasik.saya? hehehe~xbape nak reti la,saya tahu masak lauk-lauk aje.hihi.kalau kawen nanti,suh la suami saya masak nasik,saya masak lauk.baru adil..huahuahua~saya bukannya apa,nanti kadang tuh,air kurang la,lebih air la..hoho~saya x bape mahir lagi masak nasik.maafla..^_^.okeyh!lihat-lihat gambar yang telah diambil tadi..hihi



inilah rupanya sambal ikan bilis.alhamdullilah,bekalan ikan bilis masih ada.
Naim yang bawak ikan bilis.so,saya gunakannya sepenuh hati~haha.
Mass yang tolong bersihkan ikan bilis .kan saya kata,saya tahu masak aje..eh!hehe
 

tangan sape entah!..haha~
                                   so,lepas siap ikan bilis.ditambah pula dengan telur rebus 3 biji separuh masak.
wah!sedap taw~hehe..cukup rasa la..
                                  walaupun ikan bilis aje,tapi tetap best bila dah jauh dari Malaysia..haha~
kalau boleh nak buat nasi lemak lepas nie.
kat umah dulu pernah la buat sekali aje masa umi g Mekah
Tapi,kat sini xtry lagi..huhu~~
wait & see la.


p/s:
rasa macam senyum sorang-sorang aje sebab ada "orang tuh" tambah-tambah nasik
dengan sambal ikan bilis lagi.~huahua..
 sampai licin semua..alhamdullilah la..

p/s /s:
apapun saya masih belajar memasak takdala terer lagi.
okeyh!


-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

7 comments:

padlie said...

makan ngan nasi panas-panas ni mesti syok punya..

ringkas tapi menyelerakan. Kat sana ada petai x?

budakcomey said...

salam, sya bestnye tgok ko msak...
byak tul menu ko,jeles aq...
duk tmpat org bkan stakat dah advance bhsa org tp msak pun dah advance...huhu

p/s: pas ni klu balik m'sia leh la keje part time kat "kedai makan", 9t leh blajar lg mndalam, haha...:))

syAfA said...

padlie:
mmg syokkk dengan nasi panas2 taw..huhu..
xda jumpa lagi setakat ini.
kalo ada,dah lama taruk kat dalam taw.=)

syAfA said...

nojie:
tengok la rumate sape?..hehe
ala,aku xda pndai sngt la.dalm proses..
haah,nanti blh la nak wat part time..haha

syAfA said...
This comment has been removed by the author.
budakcomey said...

tak lah wat part time kat "kedai makan" kat kl...
9t leh eratkn silahturrahim...huhu...:))

syAfA said...

hahaha~bagus jugak kat Kl..i likeee~~hehe