Monday, February 21, 2011

Chef Wan Masak nasi,Chef Mass masak Asam Pedas

 salam!..hari ini,Chef Mass yang memasak,Chef Wan rasa tercabar taw
yela,rasa macam x best la tangan ni x memasak..haha~
sebabnya,Chef Mass mahu suh saya duduk rehat aje.saya mana tahu duduk diam.
xkira,saya amek kamera saya tangkap gambar dia.
Chef Mass kata,dia nak buat asam pedas.jom2 kita saksikan..hihi

Chef Mass suh saya masak nasik aje.sebab dia kata sebelum ni saya selalu wat lauk aje.waa!~=(
ini saya hancurkan..pedih tangan x hilang lagi.wat stok 1 bekas senang!
 saya x guna blender taw.guna kaedah tradisional aje.2la xlumat sangat.Maafla.T_T
dalam entry bulan lepas ada saya citer.malas dah nak citer semula..
malas nak taip.haha
 ehem!.siap jua akhirnya Chef Mass buat.tapi,saya jeles.
dia memang xbagi saya buat apa-apa melainkan masak nasik..=(
xpela,nak merajuk dengan Mass.
bising duk dapur dengan Mass.
saya la,nak juga masak.dia xmau bagi,
ha,nasib baek jadik jugak air tangan asam pedas orang Penang nie..hihi

sape kenal Mass ni,akan tahu ketinggian dia macamne..haha
eh!.jangan marah yer Mass..=)
bersungguh-sungguh dia masak,sampai kena jongket kaki..hihi..
 sayur goreng pon dia buat semua.
geram ase!!..haha.
yela,xpela .
pendek cerita,Chef Mass dah makin advance skang..haha

so,makanlah kami bertiga bersama asam pedas & sayur goreng Chef Mass.

p/s:
lepas ni,Chef Wan goyang kaki aje la..haha~

-Terima Kasih Sudi Baca,Diharap Coretan Ini Bermanfaat Untuk Kita Semua-

9 comments:

Anonymous said...

hehe..syafa,nk wat cmane dah x ckut tinggi.huhu

bunga said...

nampak sedap la..nak rasa cikip..hehehe..

syAfA said...

mass;ala,xpe.dimaafkan.=)

syAfA said...

bunga:
ha,amekla rasa2..haha

ummiarissa said...

masih di perantauan lagi ke?memasak di sana..cukup bahan ke?tertanya-tanya sejak jadi follower blog ni...sebab tengok masakan semua complete..sedap je..

syAfA said...

umiarissa:
ye.masih diperantauan...
xda cukup pon.kami guna alternatif macam2..

daun kesom pon xda ,serai xda.
wat setakat mana yg boleh taruk.
rasa xdalah 100% macam kat malaysia.
2la,syafa selalu tulis kena kreatif..=)

Adinda Amy Sensei said...

alahaiii..pandainya chef wan dan chef mass masak errkk....terliuuuur saya tgk kat sini...hehhehee

syAfA said...

hehe..amy pun blh jugak kalo nak jadik chef Amy nanti..=)

Anonymous said...

hehe..even x sama cam kt mesia nu, rasa nya dapat gak mengubati kerinduan pd masakan di mesia. uwaaa..syafa, mlm ni kite wat ikan msk kicap plak naa..haha(keja pk mkn je..ape nk jadikk neh..)